МЕКЕ ИЗНУТРА, ХРСКАВЕ СПОЉА: Спремите их за вечеру, али и као прилог уз неко месо за ручак, палачинке од кромпира

Novosti online

24. 02. 2024. у 08:00

ПАЛАЧИНКЕ од кромпира су супер доручак уз једно јаје и неко поврће.

МЕКЕ ИЗНУТРА, ХРСКАВЕ СПОЉА: Спремите их за вечеру, али и као прилог уз неко месо за ручак, палачинке од кромпира

Фото Shutterstock

Састојци:

* кромпир, рендани, 4 шоље

* јаја, 1 комад
* брашно, 3 кашике
* црни лук, рендан, 1 главица
* со, 1 кашичица
* бибер, 1/4 кашичице
* уље, за пржење, по потреби

 ЗА ДОРУЧАК:

* јаја, 2 комада

* шунка, 80 г


Припрема:

- Исперите рендани кромпир у хладној води, па га оцедите, ставите у крпу и цедите је да се кромпир добро осуши. Просушен кромпир ставите у већу посуду, додајте јаје, брашно, лук, со и бибер, па све лепо сједините. У већем тигању који не лепи на средњој температури загрејте уље. Кутлачом захватајте смесу, спуштајте у уље, па лопатицом пажјиво притисните да се изравна. Пржите док са обе стране не порумени, па вадите на папирни убрус да се оцеди вишак масноће.

По жељи сервирајте уз јаје на око, шунку и јогурт.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)