ДАНАС ПРАВИМО МУСАКУ СА ТИКВИЦАМА: Пролећни ручак који волимо (ВИДЕО)

Novosti online

28. 05. 2023. у 12:00

РЕЦЕПТ за мусаку са тиквицама која се припрема брзо и једноставно

ДАНАС ПРАВИМО МУСАКУ СА ТИКВИЦАМА: Пролећни ручак који волимо (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Потребно је:

  • 2 веће тиквице
  • 350-400 г млевеног меса
  • 1 главица црног лука
  • 2 јаја
  • 200 г киселе павлаке
  • 100 мл млека
  • 4 кашике ренданог качкаваља
  • мало суве сланине (није обавеза)
  • со..бибер
  • црвена млевена паприка
  • 3 чена белог лука

Припрема:

Тиквице огулити и исећи на тање листиче. Посолити и оставити 15 мин. па оцедити течност. Месо испржити на главици црног лука коју сте исецкали и мало уља. Додати сецкан бели лук, со бибер, паприку може и мало љуте туцане паприке по жељи. Све изједначити.

Подмазати плех 35x25 цм. Поређати на дно пола тиквица. па истрести преко њих целокупно месо и пректити другом половином тиквица. Јаја разбити, додати павлаку, млеко и рендан качкаваљ. Све добро измешати, па прелити тиквице.

По жељи при врху поређати листиће суве сланине. Пећи на 220 степени Ц око сат времена. Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)