СЈАЈАН ДЕСЕРТ ЗА ПРАЗНИКЕ БЕЗ ПЕЧЕЊА: Готов за 20 минута (ВИДЕО)
ПРИПРЕМИТЕ СЕ за најукуснији колач који ћете пробати
Данас вам представљамо Бакин рецепт који ћете за кратко време припремити за ускршњу трпезу, а веровали или не готов је за свега 20ак минута, а при том се не пече.
Потребно је:
- 150 г млевеног кекса
- 100 г млевених ораха
- 100 г отопљеног маслаца
- 100 г сувог грожђа потопљеног у рум
- 100 г желе бомбона
- 2 кашике млека или сока
- 200 мл слатке павлаке
- 100 г киселе павлаке
- 1 кесица желатина
- орах за посипање или чоколада
- 500 г јагода или другог воћа (малина купина банана) и тд.
Припрема:
У ванглицу сипати кекс млевен, додати орах, суво грожђе сецкано желе бомбоне. Сипати отопљен масац и 2 кашике сока или млека. Све добро изједначити. Обложити плех мањи мој је 20x 20 цм и истрести састав и добром кашиком притиснути до дна да се изједначи .
Оставити у замрзивачу 30 мин. За то време умутити слатку павлаку са киселом павлаком. Желатин отопити по упуству па у танком млазу додавати шлагу.
Водити рачуна да се павлака не умути превише и згрудва се. Поређату за пола цм шлага па поређати густо јагоде. Истрести остатак шлага и изравнати. Одозго може глазура од чиколаде ја сам овога пута ставила млевене орахе.
Ставити у фрижидер да преноћи као сладоле сјаног укуса воћма мирисна без шећера. Можете додати шећер по укусу и уживање може да почне.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)