РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШУ ПОСНУ ПОГАЧУ: Како да је припремите - корак по корак (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

02. 04. 2023. у 07:20

УКУСНО и једноставно!

РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШУ ПОСНУ ПОГАЧУ: Како да је припремите - корак по корак (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Jelajelena Petrovic

Посна погача - Састојци:

400 мл млаке воде

20 гр квасца
1 кашичица шећера
50 мл маслиновог уља
мало соли
600-650 гр брашна

Посна погача - Припрема:

У млакој води измрвити квасац, додати шећер и оставити мало, па кад запени додати брашно, уље, со и замесити глатко тесто. Оставити да надође, мало премесити. Тесо поделити на 6 куглица од 80 гр и 6 куглица од 60 гр.

Остао нам је део теста који ће нам требати за средину. Обрадити лоптице па их покрити фолијом да мало одморе 5-6 мин. куглице развити у дужину 10-12 цм ширине 8 цм, па пола исећи на 12 тракица до пола теста.

Foto: Bakina kuhinja

 

Прву траку мало увити, а следеће три увити у кику, па следећу увити, па кика и тако редом. Од горњег дела увити кифлу на доле да добијемо део кикице која увија кифлу.

Ређати у круг око плеха величине 24-26цм. Плех обложити пек папиром. Друге мање лоптице такође развити  дугуљастопа исећи на што тање траке до пола теста и увити кифлу.

Кифле ређати испод претходних кифлица,.У средуну стави малу куглицу, а око ње малу кикицу коју направите од теста. Покрити да порасте, па је премазати уљем и посути семенкама и крупном сољу. Печи на 200 степени Ц око 50 ми. Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)