ТАЈНЕ НАШИХ БАКА: Како да од једног теста направите - два пецива (ВИДЕО)
БАКА ЈЕЛА поручује: "Једно тесто два пецива, па ко шта воли нек изволи"
Испробајте трик уз помоћ ког ћете направити два пецива од једног теста.
Пециво - састојци:
300 мл млека
1 кашичица шећера
мало соли
мало уља (3 кашике)
1 јаје
500-550 гр брашна
За надев:
100 гр сира
1 жуманце
За премазивање:
жуманце
Пециво - припрема:
Растопити квасац у млеку, додати кашичицу шећера. Кад се истопи додати 3 кашике уља, јаје, брашно, со и замесити лепо глатко мекше тесто.
Оставити да одмори 30 мин. Развити за пола цм, па исећи на квадрате. У сир убацити жуманце, па изједначити.
Тесто исећи на квадрате, па у средину убацити по кашичицу сира и преклопити као салчиће. Оставити пар комада, па ставити као надев џема.
Поређати у плех и покрити да порасте. Премазати слано пециво са жуманцетом и посути сусамом и крупном сољу по жељи. Пећи на 180 степени Ц око 35 мин. Покрити крпом.
Пецива са џемом посути прах шећером и ванилин шећером. Служити топло. Мекана као пена.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
РУЧАК ВУЧИЋА И СИЈА У СЛИКАМА: "Ово је ваша кућа"
ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић приредио је свечани ручак у част председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга и његове супруге професорке Пенг.
08. 05. 2024. у 18:49
ТРАГИЧНА СМРТ НАЈДЕБЉЕГ ЧОВЕКА: Умрла му мама и кренуо је да се гоји, вага показивала 200, па 300 кг и ту није стао
ТУЖНА прича најгојазнијег човека Британије, кога је тешка судбина навела да пронађе утеху у храни и тако сконча свој живот.
08. 05. 2024. у 19:06 >> 19:29
Коментари (0)