ТАЈНЕ НАШИХ БАКА: Како да од једног теста направите - два пецива (ВИДЕО)

Novosti online

25. 03. 2023. у 21:00

БАКА ЈЕЛА поручује: "Једно тесто два пецива, па ко шта воли нек изволи"

ТАЈНЕ НАШИХ БАКА: Како да од једног теста направите - два пецива (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Испробајте трик уз помоћ ког ћете направити два пецива од једног теста.

Пециво - састојци:

300 мл млека

15 гр квасца
1 кашичица шећера
мало соли
мало уља (3 кашике)
1 јаје
500-550 гр брашна

За надев:

100 гр сира

3 кашике џема
1 жуманце

За премазивање:

жуманце

сусам

Пециво - припрема:

Растопити квасац у млеку, додати кашичицу шећера. Кад се истопи додати 3 кашике уља, јаје, брашно, со и замесити лепо глатко мекше тесто. 

Оставити да одмори 30 мин. Развити за пола цм, па исећи на квадрате. У сир убацити жуманце, па изједначити.

Фото: Приватна архива

 

Тесто исећи на квадрате, па у средину убацити по кашичицу сира и преклопити као салчиће. Оставити пар комада, па ставити као надев џема. 

Поређати у плех и покрити да порасте. Премазати слано пециво са жуманцетом и посути сусамом и крупном сољу по жељи. Пећи на 180 степени Ц око 35 мин. Покрити крпом.

Пецива са џемом посути прах шећером и ванилин шећером. Служити топло. Мекана као пена.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Српски монах им открио како је Дарко Миличић успео, а он - зашто се одрекао кошарке, купио 10.000 риба и нокаутирао коња