ФАНТАСТИЧАН РЕЦЕПТ: Штрудла са чварцима и шунком (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

06. 03. 2023. у 12:11

УКУСАН рецепт који може да буде одличан предлог за доручак или вечеру

ФАНТАСТИЧАН РЕЦЕПТ: Штрудла са чварцима и шунком (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Штрудла са чварцима и шунком - Састојци:

450-500 гр брашна

200 мл киселог млека
100 мл млека
15 гр квасца
1 кашичица шећера
мало соли
1 јаје
1 жуманце за премазивање
100 гр млевених чварака
100 гр шунке

Штрудла са чварцима и шунком - Припрема:

У млеку размрвити квасац, додати шећер, па кад квасац надође, сипати у ванглу, убацити јаје, кисело млеко, брашно додавати и мало соли да тесто буде глатко, не много тврдо.

Foto: Bakina kuhinja

 

Развити тесто пола цм, па га премазати чварцима и шунком. Увити у штрудлу и ставити у узани плех обложенен пек папиром.

Foto: Bakina kuhinja

 

Оставити покривену штрудлу 20 мин, па премазати жуманцетом. Рерну угрејати на 200 степени па смањити на 180 и пећи штрудлу око 40-45 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СИ АПЛАУДИРАО ВУЧИЋУ: Ове моћне речи председника Србије одушевиле најмоћнијег човека света (ВИДЕО)