УН ПОЗВАЛЕ ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНУ ДА НЕ КРШЕ ПРЕКИД ВАТРЕ: "Визија блискоисточног региона - две демократске државе које живе у миру"

Танјуг

23. 05. 2021. у 07:22

САВЕТ безбедности УН позвао је у суботу Израел и Палестинце да се придржавају договора о прекиду ватре у Појасу Газе, саопштила је британска мисија у светској организацији.

УН ПОЗВАЛЕ ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНУ ДА НЕ КРШЕ ПРЕКИД ВАТРЕ: Визија блискоисточног региона - две демократске државе које живе у миру

Фото: Танјуг/АП

- Чланови СБ УН поздравили су договор о прекиду ватре 21. маја, препознајући значајну улогу коју су одиграли Египат, земље у региону, УН, Блискоисточна четврока и други међународни партнери. СБ УН позива на пуно поштовање договора о прекиду оружаних сукоба - наводи се у саопштењу британске мисије при УН, преноси Тас с.

Чланице СБ УН поновиле су колико је значајно да се "постигне свеобухватни мир заснован на визији блискоисточног региона са две демократске државе - Израелом и Палестином - које живе једна поред друге у миру и у оквиру својих безбедних и признатих граница".

Све чланице СБ УН апеловале су да се обезбеди хитна хуманитарна помоћ палестинским цивилима, истичући да је палестинским властима приоритетна обавеза да се ухвате у коштац са последицама израелских ваздушних удара и штетом која се процењује на око 350 милиона долара, као и да решавају проблеме у снабдевању грађана водом и струјом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)