ПУТИН СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Окончати насиље у израелско-палестинском сукобу!

Танјуг

18. 05. 2021. у 12:24

РУСКИ председник Владимир Путин позвао је данас на окончање насиља на обе стране у израелско-палестинском сукобу, и на проналажење начина за решавање те ситуације.

ПУТИН СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Окончати насиље у израелско-палестинском сукобу!

Фото АП

- Последњих дана били смо сведоци оштре ескалације на Средњем истоку, и сви смо тога свесни и са забринутошћу пратимо развој ситуације у том региону - изјавио је Путин на церемонији примања акредитива страних амбасадора, а преноси руска агенција Тасс.

Председник Русије је навео да је избијање сукоба између Палестинаца и Израелаца већ резултирало великим бројем цивилних жртава, укључујући и децу.

Путин се осврнуо и на ситуацију у свету, наводећи да урушавање структуре контроле наоружања, терористичке активности и питања сајбер безбедности, поред пандемије вируса корона, компликују глобалну ситуацију.

- Нажалост, глобална ситуација је и даље нестабилна и наставља да се погоршава. Увиђамо да пандемија корона вируса није једини разлог, иако је већ нанела велику штету свима нама, односећи више милиона живота и подстичући дубоке промене у свим областима активности - истакао је Путин.

Према његовим речима, питање "урушавања структуре контроле наоружања није ништа мање алармантно, тероризам се поново буди, док је питање међународне сајбер безбедности све присутније".

Путин је, такође, поручио да је званична Москва спремна за интеракцију са свим земљама и за изградњу међусобно корисне сарадње на принципима једнакости и немешања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)