ДЕМОНСТРАЦИЈЕ ПАЛЕСТИНАЦА У ЛОНДОНУ: Четворица ухапшена због антисемитских парола на снимку

Танјуг

17. 05. 2021. у 00:05

БРИТАНСКА полиција ухапсила је данас четворицу мушкараца због видео-снимака објављених на друштвеним медијима, на којима се наводно чује како се узвикују антисемитске пароле из конвоја аутомобила који су пролазили Лондоном.

ДЕМОНСТРАЦИЈЕ ПАЛЕСТИНАЦА У ЛОНДОНУ: Четворица ухапшена због антисемитских парола на снимку

Фото: ЕПА

Полицајци су зауставили аутомобил на путу у западном делу Лондона и привели четворицу мушкараца због сумње да су, вређањем на расној основи, починили прекршај нарушавања јавног реда, навела је полиција, а преноси АП.

-Овакво понашање је крајње шокантно и неће се толерисати, рекао је један полицијски званичник.

Фото: Принтискрин

Видео снимак приказује неколико аутомобила на којима су окачене палестинске заставе како пролазе северним Лондоном, где живи велики број припадника јеврејске заједнице.

У једном тренутку, чује се глас мушкарца који говори кроз мегафон "силујте им ћерке".

Премијер Велике Британије Борис Џонсон изјавио је раније данас да у британском друштву нема места за антисемитизам и да Јевреји у земљи не смеју да буду жртве "срамотног расизма", јавља Ројтерс.

-У нашем друштву нема места антисемитизму. Уочи (јеврејског празника) Шавута стојим уз британске Јевреје који не смеју да буду жртве срамотног расизма какав смо данас видели, објавио је Џонсон на Твитеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)