ЈЕРЕВАН ПОРУЧИО БАКУУ: Повуците трупе са наше територије

Танјуг

15. 05. 2021. у 15:19

ЈЕРЕВАН изражава наду да ће Баку одустати од даље екскалације и да ће повући своје трупе са јерменских територија, изјавила је данас представница јерменског министарства спољних послова Ана Нагдалијан.

ЈЕРЕВАН ПОРУЧИО БАКУУ: Повуците трупе са наше територије

Фото: Депоситпхотос

- Поново истичемо да је Азербејџан упао на суверену територију Јерменије. Захвални смо порукама које су наши партнери из иностранства упутили Азербејџану да одмах повуче своје војне формације са јерменских територија.

Министарство спољних послова Јерменије изражава наду да ће Баку послушати ове савете и да неће додатно погоршавати ситуацију. Јерменија је одлучна да предузме све потребне мере ради очувања свог територијалног интегритета и о томе смо обавестили и наше партнере у иностранству  поручила је Нагдалијанова, преноси ТАШ.

Вршилац дужности премијера Јерменије Никол Пашинијан упозорио је прошле среде да су азербејџанске оружане снаге упале 3,5 километара у територију Јеременије.

Након обуставе оружаних сукоба између Јерменије и Азербејџана прошле јесени повремено избијају пограничне размирице између две стране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)