РОДИТЕЉИ У СУЗАМА: Уместо свадбе, одржана сахрана - откривено како се наставница херој жртвовала за ђака

Novosti online

15. 05. 2021. у 08:37

НАСТАВНИЦА Елвира Игнатијева није имала шансе да преживи.

РОДИТЕЉИ У СУЗАМА: Уместо свадбе, одржана сахрана - откривено како се наставница херој жртвовала за ђака

Фото: Инстаграм

Према речима очевидаца, када се на вратима школе појавио Илназ Галиавиев, наставница је била прва на путу нападача. Поред ње је био ђак, у делићу секунде успела је да га одгурне, дајући му прилику да побегне.

Елвирини родитељи су до последњег веровали у чудо, молили се да њихова ћерка буде жива. До недавно су се надали да ће информације о Елвириној смрти које су се појавиле на Интернету и у медијима бити побијене.

Комшије породицу Радифе и Николаја Игнатијева називају узорном. И сами родитељи су признали да се њихова ћерка припремала венчање. Али уместо венчања, одржана је сахрана...

- Била је тако паметна. Није могла да каже ружну реч, увек је више размишљала не о другима него о себи. Каже се да је умрла штитећи децу. Али зашто није мислила на мене? Како ћу живети без ње? - прича мајка.

Блиска рођака Елвире испричала је шта је преминула наставница енглеског радила уочи трагедије:

- Елвира је стално била на опрезу, често је учествовала на такмичењима. Много је волела децу, ако би се неко разболео, одлазила му је у посету и носила поклоне. Није имала времена за одмор. Чак је и током викенда, 10. маја, отишла у школу и почистила канцеларију. Елвира је била расположена. Није она била та која размишља о смрти. Лепо је живела, знала је да ужива у животу - рекла је рођака.

Њена разредна из гимназије, такође је хвали.

- Била је тако марљиво дете. Била је човек! Не сећам је се тужне. Једна од водећих ученика. Не желим да верујем да је нема - рекла је Елвирина разредна, а преноси казан.кп.ру.

Блиска рођака открила је да је брат први сазнао за Елвирину смрт.

- Јако нам је тешко. Ходам у стању шока. Изгледа да не разумемо да смо остали без Елвире. И тати и мами је веома тешко. То су људи који су већ изгубили децу која су се родила после мене - рекао је Елвирин брат.

Подсетимо, у нападу на школу у главном граду Татарстана страдало је седморо деце и две наставнице. За напад је осумњичен бивши ученик школе, 19-годишњи Илназ, који је уочи напада постављао језиве поруке на друштвеним мрежама.

Он је наоружан и са пуно муниције у раним јутарњим сатима улетео у гимназију и тешко ранио чувара. Након тога је кренуо у крвави пир по ходницима, пуцајући у сваку особу коју је видео. У нападу је повређено више од 20 особа.

Полиција је успела да обузда нападача, који је потом одведен у притвор. Наводно је приликом саслушања тврдио да је "рођен као Бог, али да је то тек недавно схватио".

(Ало.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)