ЖЕСТОК РУСКИ НАПАД НА ЏИХАДИСТЕ: Сиријска војска и руска авијација напали више положаја терориста Идлибу (ВИДЕО)

Новости онлине

14. 05. 2021. у 01:18

РАТНИ авиони руских ваздухопловних снага извели су низ ваздушних удара на различите делове северозападног сиријског региона Идлиб.

ЖЕСТОК РУСКИ НАПАД НА ЏИХАДИСТЕ: Сиријска војска и руска авијација напали више положаја терориста Идлибу (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

Према неколико извора, руски авиони гађали су положаје милитаната у близини града Тардин на северу Латакије, као и у близини града Кнадах у западном делу Идлиба.

Неколико сати пре ваздушних напада, Сиријска арапска војска је противтенковском вођеном ракетом погодила војно возило у близини града Бидама у западном делу Идлиба. Два милитанта су убијена, а други је рањен у нападу.

Прошлог месеца, Хајат Тахрир ал-Шам (ХТС), Хорас ал-Дин и Ансар ал-Тавхид, повезани са Ал-Каидом, скупили су велике ударне снаге у јужном и западном Идлибу како би покренули офанзиву великих размера. Више од 300 милитаната било је распоређено у близини места Кнадах.

ХТС и његови савезници и даље пркосе прекиду ватре у Идлибу, којем су Русија и Турска посредовале 5. марта прошле године. Више од годину дана након споразума о прекиду ватре, ситуација у Идлибу још увек није стабилна. Међутим, шансе за велику војну конфронтацију и даље су мале.

(СрбијаДанас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)