АМАЗОН ЧАСТИ 100$ НОВЕ РАДНИКЕ: Само оне који имају потврду о вакцини

Танјуг

13. 05. 2021. у 23:54

АМЕРИЧКИ технолошки див Амазон најавио је данас да отвара 75.000 радних места широм своје мреже складишта и центара за дистрибуцију у САД и Канади и да ће понудити бонус од 100 новим запосленима који поседују потврду да су вакцинисани против ковида-19.

АМАЗОН ЧАСТИ 100$ НОВЕ РАДНИКЕ: Само оне који имају потврду о вакцини

Фото: Танјуг/АП

Из Амазона су додали да ће на тим пословима нудити просечну почетну плату од 17 долара по сату, што је одраз недавног повећања зарада у распону од 50 центи до три долара по сату за више од пола милиона запослених у САД који раде у тој компанији, преноси ЦНБЦ.

Нуђење разних бенефита како би се привукли кандидати све је раширенија појава међу америчким фирмама које траже радну снагу на кадровски све оскуднијем тржишту рада.

Поједина предузећа кажу да имају проблем да нађу раднике што приписују проширеним погодностима које уживају незапослени. Критичари тврде да би послодавци требало да размотре повећање плата како би привукли раднике.

Компаније, међу којима су Чипотл и МекДоналдс, најавиле су последњих дана повећање плата како би привукле раднике.

Из истог разлога, и Амазон нуди бонус до 1.000 долара за потписивање уговора о раду на неким локацијама како би привукао раднике.

Ова компанија је водила агресивну политику запошљавана нових људи током пандемије корона вируса, при чему је примила чак 500.000 радника 2020. године како би успела да одговори снажном скоку потражње онлајн купаца.

Истовремено је профит улагала у физичко ширење пословања, отварајући нова складишта, базе за ваздушни транспорт тобе и друге објекте екстремно брзим темпом, додаје ЦНБЦ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)