УПОЗОРЕЊЕ ИЗ ИЗРАЕЛА: Не припремамо се за прекид ватре!

Танјуг

12. 05. 2021. у 15:45 >> 15:58

ИЗРАЕЛСКИ министар одбране Бени Ганц изјавио је данас да ће се војне операције у појасу Газе наставити онолико дуго колико је потребно.

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ ИЗРАЕЛА: Не припремамо се за прекид ватре!

Фото: Танјуг АП

Током обилсака града Ашкелона, Ганц је рекао да Израел неће слушати морална предавања против своје дужности да заштити израелске грађане.

Истовремено, израелска Служба безбедности Шин Бет идентификовала је четворицу највиших команданата Хамаса који су погинули у заједничкој операцији са израелским одбрамбеним снагама раније данас.

Басем Иса, командант Хамасове градске бригаде у Гази, Џама Тала, шеф њене сајбер команде и одговоран за побољшање тачности ракета групе, Џамал Забеда, шеф истраживања и специјалних пројеката у одељењу за производњу муниције и Хазем Хатиб, Хамасов главни инжењер у одељењу за муницију, сви су погинули у нападима, навео је Шин Бет.

Према подацима безбедносне службе, Сами Радван, вођа Хамасовог одсека техничке обавештајне службе и Валид Смали задужен за индустријску опрему одељења за производњу оружја, такође, су убијени у ранијим нападима на локације Хамаса.

Шин Бет је навео да је, поред тога, убијено још 10 оперативаца из Хамасовог одсека за производњу, истраживање и развој оружја.

Све детаље пратите у блогу уживо КЛИКОМ ОВДЕ!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)