ЗАТИРАЊЕ СВАКЕ ВЕЗЕ СА РУСИЈОМ: Украјински политичар повезан са Путином оптужен за издају

Танјуг

11. 05. 2021. у 18:25

САВЕЗНИК Русије у Украјини, опозициони посланик и бизнисмен Виктор Медведчук, оптужен је за издају и покушај крађе националних ресурса на Криму, који је 2014. после референдума на том полуострву, поново припојен Русији, известили су данас украјински медији, цитирајући тужилаштво.

ЗАТИРАЊЕ СВАКЕ ВЕЗЕ СА РУСИЈОМ: Украјински политичар повезан са Путином оптужен за издају

Depositphotos

Овај потез је део шире акције против Медведчука, а акција је почела у фебруара када су он и његови савезници били под санкцијама, док су три телевизијска канала који су били у њиховом власништву били принуђени да обуставе рад, пренео је Ројтерс.

Кремљ је оштро критиковао "репресију над Медведчуком".

Медведчук није био доступан за коментар, а претходно је негирао да је урадио било шта лоше и описао је нападе на њега и његове пријатеље као "нелегалне и креиране да се скрене пажња са грешака украјинске владе".

Генерална тужитељка Украјине Ирина Вендетикова је саопштила да је она ставила потпис на извештаје о два члана украјинског парламента, чија презимена почињу на М и К.

Агенција Интерфакс Украјина и остали медији наводе да се иницијали односе на Медведчука и Тараса Козака, власника три телевизијска канала који су угашени у фебруару.

Ројтерс додаје да је Медведчук украјински држављанин, али да има блиске везе с председником Русије Владимиром Путином и да је открио да је Путин кум његовој ћерки.

Политичка странка Опозициона платформа - партија за живот, којој припада Медведчук, саопштила је данас да су опттужбе о наводној издаји против Медведцука и претрес његовог дома били владина освета.

-Такве акције власти су отворени и циничне политичке одмазде против опозиционог политичара, наводи Опозициона платформа - партија за живот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)