ИДУ СТАЗАМА МАЂАРСКЕ: Словачка почиње вакцинацију Спутњиком В

tanjug

11. 05. 2021. у 00:16

СЛОВАЧКА ће у наредних неколико дана почети да користи руску вакцину против корона вируса Спутњик В, након што је прва серија од 200.000 доза која је стигла у ту земљу остала закључана у складишту, изјавио је данас заменик премијера и министар финансија Игор Матович.

ИДУ СТАЗАМА МАЂАРСКЕ: Словачка почиње вакцинацију Спутњиком В

Фото АП

- Након што смо добили одличне резултате тестова у мађарској лабораторији и након три месеца свих врста опструкције моћних противника руске вакцине у Словачкој, почетак вакцинације Спутњиком В се приближава и у Словачкој у наредним данима - написао је Матович на Фејсбуку.

Он је додао да је са руском страном протеклих дана постигао споразум о почетку вакцинације Спутњиком В у Словачкој, преноси Тасс.

Договор о увозу вакцине између Словачке и Русије изазвао је конторверзе јер је није одобрила Европска агенција за лекове ЕМА, а Матович, који је у то време био премијер поднео је оставку како би ублажио политичку кризу изазвану тајним договором о куповини руске вакцине.

Словачка агенција за надзор лекова СУКЛ саопштила је да није добила довољно података за процену производа.

Москва је прошле недеље затражила да се вакцине врате због онога што је назвала кршењем уговора, али је Словачка уместо тога затражила додатне лабораторијске тестове у Мађарској, јединој земљи ЕУ која је до сада користила Спутњик В.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)