ЗБОГ ДОБРИХ РЕЗУЛТАТА У ВАКЦИНАЦИЈИ И ПАДА БРОЈА ОБОЛЕЛИХ: Енглеска наставља са планом ублажавања мера

Танјуг

10. 05. 2021. у 00:40

ЕНГЛЕСКА ће наставити са плановима да додатно ублажи противпандемијска ограничења 17. маја, укључујући омогућавање људима да се састају у затвореном, захваљујући повољним подацима о инфекцијама и вакцинама, саопштила је влада.

ЗБОГ ДОБРИХ РЕЗУЛТАТА У ВАКЦИНАЦИЈИ И ПАДА БРОЈА ОБОЛЕЛИХ: Енглеска наставља са планом ублажавања мера

Фото: Танјуг/АП Пхото

Земља је у процесу постепеног укидања последњег закључавања, у складу са планом од четири корака представљеним у фебруару, преноси Ројтерс. У трећем кораку плана, како је истакнуто када је први пут најављен, људима ће бити дозвољено да се састају у затвореном простору први пут после неколико месеци, у групама до шест људи или два пуна домаћинства заједно. Пабови, кафићи и ресторани моћи ће да угосте купце у затвореном, такође први пут у последњих неколико месеци уз поштовање одређених правила.

Остала забавна, угоститељска и спортска места у затвореном такође ће моћи да наставе са активностима.

Џонсонова канцеларија у Даунинг стриту саопштила је да су најновији подаци о вакцинацији против ковида, инфекцијама, хоспитализацијама и смртним случајевима, као и о ризику који представљају нове варијанте, узети у обзир при одлуци да се крене даље са трећим кораком.

- „Подаци одражавају оно што смо већ знали. Нећемо дозволити да нас вирус победи - рекао је Џонсон, саопштено је из Даунинг стрита.

Влада је већ потврдила прошле недеље да ће међународна путовања моћи да се наставе 17. маја, мада и даље са озбиљним ограничењима, осим за неколицину земаља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)