АУСТРИЈА ПООШТРАВА РЕЖИМ УЛАСКА У ЗЕМЉУ: Влада у Бечу ставила неколико држава на црвену листу

Тањуг

02. 05. 2021. у 09:07

АУСТРИЈА пооштрава режим уласка у земљу за грађане који долазе из земаља у којима "дивљају" мутације корона вируса - Индије, Јужне Африке и Бразила.

АУСТРИЈА ПООШТРАВА РЕЖИМ УЛАСКА У ЗЕМЉУ: Влада у Бечу ставила неколико држава на црвену листу

Фото: ЕПА

Oд понедељка особе које долазе из тих земаља у Аустрију ће моћи да уђу само уз негативан ПЦР тест, наводи се у измени ковид правила за прелазак границе.

Истовремено се попушта мера приликом уласка у Аустрију из Финске, Италије и Словачке.

За путнике који долазе у Аустрију из Индије у четвртак су уведене прве пооштрене мере, према којима се забрањује слетање авионима који долазе из Индије, а улазак у земљу дозвољава само лицима која су настањена у Аустрији.

Од понедељка путници из Индије морају са собом имати негативан ПЦР тест или га урадити по уласку у земљу у року од 24 сата.

Прекидање десетодневног карантина након пет дана изолације могуће је, како се наводи у измени правила, само уз ПЦР тест.

Обавезан карантин укида се за особе које долазе из Финске, која је прва земља чланица ЕУ која је унета у листу земаља са малом инциденцијом.

Такође са црне листе избрисане су Италија и Словачка, што олакшава прекограничним радницима путовање, јер ће моћи сада тек сваки седми дан на тестирање.

Истовремено на црну листу ушле су Хрватска и Холандија, те путници из тих земаља могу ући у Аустрију са негативним тестом не старијим од 72 сата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)