ДЕСЕТ ЈАЈА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Русија налази занимљиве начине да мотивише грађане да приме цепиво

Б. В.

29. 04. 2021. у 16:04

У ПРЕСТОНИЦИ Русије и десетак области власти на разне начине стимулишу старије грађане да приме цепиво против короне

ДЕСЕТ ЈАЈА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Русија налази занимљиве начине да мотивише грађане да приме цепиво

Б. В.

Десетак руских региона одлучило је да стимулише људе старије од 60 година тако што ће ако се вакцинишу против кортоне добити поклоне. Пензионери у Хабаровском крају на руском Далеком Истоку који дођу да се вакцинишу 29. и 30. априла добиће десет јаја које им поклањају фарме из Хабаровска и Комсомолска на Амуру.

У Москви ће све до првог јула трајати акција "Милион поклона" а старије особе ће добити наградну картицу са којом ће моћи да потроше хиљаду рубаља (11 евра) а онај ко не искористи моћи ће да добије наградне поене које ће моћи да употреби до краја године у продавницама и апотекама као и кафетеријама .

И у Магаданској области су одлучили да старијима од 60 година дају по хиљаду рубаља ако се вакцинишу. Највише ће добити пензионери Чукотке - по две хиљаде рубаља - ако се вакцинишу до 11 маја. Сада о стимулисању пензионера да вакцинишу размишљају и у рукобводству Санкт Петербурга.

У Тулској области су одлучили да стимулишу не само пензионере већ све грађане па они који се вакцинишу могу бесплатно да иду на концерте, изложбе и утакмице фудбалског клуба "Арсенал" из Туле који се такмичи у највећем рангу руског првенства.

До сада је у Русији вакцинисано у "две рунде" 7,7 милиона грађана од тога је половина старијих од 60 година.Прву дозу вакцине је примило још 4,3 милиона и сада чека другу..Масовна вакцинација против короне почела је 18 јануара али Русија се не може похвалити да је велики одазив мада грађани имају могућности да одаберу једну од три регистроване домаће вакцине.Стране вакцине нису регистроване у Русији па се зато и не могу добити.

За све грађане Русије вакцина је бесплатна.Странци такође могу добити бесплатно вакцину а плаћају само лекарски преглед који кошта 1800 рубаља што је 20 евра.

У Кировској области која је међу три са највећим бројем вакцинације се чуда да се грађани морају стимулисати поклонима да би се цепили против короне.Губернатор Кировске области Игор Васиљев тврди да су медицински радници објаснили грађанима да је у њиховом интерсу да се вакцинишу.

Губернатор Брјањске области Александар Богомаз објашњава да су чиновници први кренули да се вакцинишу и тако показали грађанима да се не требају плашити и да је у њиховом итересу да приме цепиво. Губернатор Александар Богомаз тврди да су се међу првима вакцинисали чланови његове породице.

У акцију пропаганде вакцинације сада се активније укључио и председник Владимир Путин који је такође примио домаћу вакцину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗАРАЖЕН МУШКАРАЦ: Први случај мајмунских богиња забележен на Малти