УКРАЈИНСКЕ РАКЕТЕ УСМЕРИТИ НА РУСКЕ НУКЛЕАРНЕ ЕЛЕКТРАНЕ: Запаљив предлог посланика Врховне раде из Кијева - Провокације не престају!

Новости онлајн

27. 04. 2021. у 16:35

ПОСЛАНИК Врховне раде Украјине Роман Костенко предложио је да се украјинске ракете усмере на руска нуклеарна постројења.

УКРАЈИНСКЕ РАКЕТЕ УСМЕРИТИ НА РУСКЕ НУКЛЕАРНЕ ЕЛЕКТРАНЕ: Запаљив предлог посланика Врховне раде из Кијева - Провокације не престају!

Фото: AP Photo/Sergei Grits

Костенко је подсетио да Русија има једну од најјачих војски на свету и највећи нуклеарни потенцијал. Према његовом мишљењу, Украјина томе треба некако да се супротстави, рекао је он за „4. канал“.

- Сада су нам потребне ракете домета најмање до хиљаду километара које би требало да буду у нашој служби и превентивно прете Москви - рекао је посланик.

Украјински парламентарац предложио је да Кијев упери ово оружје у нуклеарне електране у Русији. Према његовим речима, то ће омогућити „равноправно“ вођење дипломатије са суседном државом.

- Москва треба да зна да имају нуклеарне електране, онакве какву смо ми имали у Чернобиљу, и да ће наше ракете једноставно долетети тамо - уверен је политичар.

Украјински државници и стручњаци редовно дају ратоборне антируске изјаве. Тако је политиколог Зиновиј Свереда предложио да се заузме Крим, „приреди Перл Харбор руској флоти“ и минира Керчки мост. Бивши посланик Врховне раде Андреј Билецки пожелео је да се Кубањ и Кавказ „врате силом“.

У Државној думи ове изјаве називају празним речима. Заменик председавајућег Одбора за одбрану Александар Шерин претпоставио је да је таква ратоборна реторика кијевских политичара покушај да се игра на осећања становника земље и одврати их од унутрашњих проблема Украјине.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)