ДАЉЕ НЕЋЕ МОЋИ: Русија поставила "црвене линије"

Novosti online

21. 04. 2021. у 16:10

МЕШАЊЕ у унутрашње ствари Русије, укључујући изборе или друге политичке процесе, као и увреде и нарушавање економских интереса представљаће „црвене линије“ за Москву о којима је говорио руски председник Владимир Путин током обраћања Федералној скупштини, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

ДАЉЕ НЕЋЕ МОЋИ: Русија поставила црвене линије

Фото: Танјуг/Спутњик

- Што се тиче 'црвених линија', оне су очигледне. Пре свега, то су наши национални интереси, интереси наше спољне и унутрашње безбедности у погледу спречавања нечијег мешања споља, било да су то наши избори или други унутарполитички процеси. То је и спречавање увредљивог разговора са нашом земљом, као и спречавање нарушавања економских интереса наше земље - рекао је он за радио „Комсомољска правда“.

С тим у вези, Песков није прецизирао коме је конректно Путин упутио упозорење о недопутивости преласка тих линија.

Руски лидер је раније у годишњем обраћању Федералној скупштини указао на чињеницу да је „качење за Русију“ постало нова врста спорта. 

Како је рекао, Русија има своје интересе које брани и које ће бранити у оквиру међународног права, као што то чине и друге земље света, а ако неко одбија да разуме ту очигледну ствар, бира егоистичан и високопаран тон, она ће увек пронаћи начин да одбрани свој став. Он је упозорио све земље да не прелазе „црвене линије“ у односима са Русијом.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)