АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ОЦЕЊУЈЕ: "Русија хоће да ослаби потенцијал САД у свемиру!"

Новости онлајн

20. 04. 2021. у 19:40

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе сматрају да Русија настоји да ослаби потенцијал Вашингтона у свемиру како би обезбедила предност у будућим могућим сукобима, изјавио је начелник америчке Свемирске команде генерал Џејмс Дикинсон.

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ОЦЕЊУЈЕ: Русија хоће да ослаби потенцијал САД у свемиру!

Фото: ЕПА

- Русија настоји да ослаби свемирски потенцијал САД како би себи обезбедила победу у будућим сукобима. Руска војска остаје стварна претња Сједињеним Америчким Државама и моћно средство предвиђено да одржи утицај Русије на државе које се налазе око ње - рекао је Дикинсон на саслушању о оружаним снагама у америчком Сенату.

Према његовим речима, Русија на свој свемирски програм гледа као на давнашњи пример руског вођства на међународној сцени.

- Москва је дошла до закључка да је постизање и одржавање доминације у свемиру пресудно за исход будућих сукоба, те стога развија системе за свемирске нападе који представљају претњу свемирским објектима Сједињених Америчких Држава и њихових савезника - додао је Дикинсон.

Западни политичари периодично дају изјаве о „руској претњи“. Москва је више пута наглашавала да Русија никада неће напасти ниједну од земаља НАТО-а. Према речима руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, НАТО врло добро зна да Москва не планира никога да напада, већ једноставно користе изговор за распоређивање још технике и батаљона у близини руских граница.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)