РАЗБИЈЕНА МОЋНА БАНДА, УХАПШЕНО 65 ЧЛАНОВА: Кинеска банда из Шпаније растурала дрогу по Европи

Танјуг

20. 04. 2021. у 18:13

НАЈМАЊЕ 65 особа, већином кинеских држављана, ухапшено је у оквиру акције шпанске полиције којом је растурена једна од највећих криминалних банди која је узгајала канабис и кријумчарила га широм Европе, саопштила је данас полиција.

РАЗБИЈЕНА МОЋНА БАНДА, УХАПШЕНО 65 ЧЛАНОВА: Кинеска банда из Шпаније растурала дрогу по Европи

Depositphotos

Како се наводи у заједничком саопштењу државних и каталонских регионалних полицијских органа, хапшења су спроведена у више шпанских градова, Португалији и Холандији, преноси АП.

Полиција је идентификовала криминалну групу као "Банду Фуђена", чиме се алудира на источну кинеску покрајину одакле потичу две главне породице, које су фомирале банду.

Група је углавном деловала из базе у Барселони, на североистоку Шпаније, преноси АП.

Више од 350 припадника безбедносних снага, уз помоћ Европола, претресли су 29 великих складишта и друге локације у Барселони, Тарагони, Овиједу, Хихону и Билбау, као и приватне резиденције у Португалији и Холандији

Полиција наводи да је откривено 13 плантажа у затвореном простору, са скоро 40.000 стабљика марихуане, чији би убрани пупољци могли да буду продати за шест милиона евра на европском тржишту.

Инспектор каталонске полиције Тони Саљерас рекао је да се против ове групе води истрага и због отмица и других злочина почињених због сукоба са другим домаћим и страним криминалним групама ради успостављања контроле над производњом и продајом марихуане.

Он је додао да кинеске власти пружају помоћ у спровођењу истраге о могућој трговини људима и прању новца, злочинима који се доводе у везу са деловањем банде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)