ПАРАДА ЛУДИЛА: Чешка за седам година није успела да пронађе кривца за експлозије на складишту

Новости онлајн

20. 04. 2021. у 10:16

Власти Чешке за седам година нису успеле да открију шта се десило са експлозијама на складишту, изјавила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

ПАРАДА ЛУДИЛА: Чешка за седам година није успела да пронађе кривца за експлозије на складишту

Архива Новости

- Цео наш колектив је покушао да схвати, амбасада у Прагу ми је помагала – сви су се укључили како би разумели шта се десило са тим експлозијама, са тим складиштима у Чешкој… За седам година званичне власти Чешке нису успеле да одговоре на питање ко је крив. Нису могле да одговоре ни на питање шта се тамо догодило - изјавила је Захарова руском радију „Вести ФМ“.

Она је подсетила да није било суђења, иако су у експлозији погинуле две особе.

- Ето одговора на ваше питање, укључујући и ко има користи од ове параде лудила - била је истрага која није ништа решила. Људима је требало нешто да се покаже - пронашли су Петрова и Баширова. Срамота? - додала је она.

Портпаролка је приметила да је „током истраге откривена фантастична ствар“.

- Локалне власти нису знале да је од 2006. године складиште муниције није користила војска, а да Министарство одбране издаје просторије складишта приватним војним компанијама. Огромна количина оружја која се налазила на складишту осам година била је без било какве контроле - додала је Захарова.

За портпаролку руског МИП-а нема сумње да иза понашања чешких власти стоје САД.

Подсетимо, чешки премијер Андреј Бабиш саопштио да Праг сумњичи руске обавештајне службе да су одговорне за експлозију у складишту муниције у селу Врбјетице 2014. године. Истог дана, чешки министар спољних послова Јан Хамачек изјавио је да његова земља протерује 18 руских дипломата. 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)