ГРЧКА СЕ ПРИПРЕМА ЗА ОТВАРАЊЕ ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ: Почиње вакцинисање туристичких радника

Novosti online

20. 04. 2021. у 09:45

МИНИСТАР туризма Грчке, Харис Теохарис објавио је планове Владе да у наредном периоду буде вакцинисано 280.000 радника у туристичком сектору. Одмах пошто угрожене категорије грађана буду вакцинисане, приступиће се вакцинисању туристичких радника.

ГРЧКА СЕ ПРИПРЕМА ЗА ОТВАРАЊЕ ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ: Почиње вакцинисање туристичких радника

Фото: Депоситпхотос

Упоредо са плановима за вакцинацију свих становника острва на којима живи до 10.000 људи, ово би требало да буде пут ка сигурном туризму у земљи овог лета.

Министар Теохарис у грчком Парламенту представио план за вакцинацију туристичких радника, преноси Греекрепортер. Нагласио је да ће угрожене категорије грађана и даље имати приоритет, али да ће туристички радници бити следећи који ће бити вакцинисани.

Ипак, вакцинација запослених у туризму зависи од тога којом брзином ће бити вакцинисане угрожене категорије грађана у оквиру одређених области. Теохарис је нагласио да ће бити доступни и тестови које туристички радници могу самостално радити док чекају вакцинацију.

Од момента када званично буде започето вакцинисање туристичких радника, тај процес би требало релативно брзо да буде завршен - у року од три седмице.

Грчки министар туризма: „Цела земља је сигурна“

Део плана за отварање летње сезоне је и слање поруке да је цела земља безбедна за туристе. Управо зато је министар упозорио да је против промовисања само одређених подручја или острва, као простора окарактерисаних као „Цовид-фрее“, јер сматра да то није здрава туристичка стратегија.

Из тог разлога и јесте Владино решење да целу земљу промовише као сигурну за долазак туриста овог лета.

Постоје одређена острва, чији становници по плану треба сви да буду вакцинисани пре почетка туристичке сезоне. У питању је такозвана „Операција Слобода“, у оквиру које ће чак 85% грчких острва са популацијом до 10.000 вакцинисати све одрасле становнике.

Реч је углавном о острвима која маме туристе из целог света. У том смислу је ова кампања нарочито важна, јер има за циљ да ојача један од економски најбитнијих сектора у Грчкој.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)