ПЕНТАГОН ПОТВРДИО: Снимци НЛО су аутентични

Тањуг

17. 04. 2021. у 20:16

АМЕРИЧКО министарство одбране потврдило је да су снимци и фотографије који су се ових дана појавили у јавности и на сајтовима који прате појаве неидентификованих летећих објеката - НЛО аутентични и да их је забележила посада брода „Расел“ на обали Сан Дијега у јулу 2019. године.

ПЕНТАГОН ПОТВРДИО: Снимци НЛО су аутентични

Фото: Printskrin

- Могу да потврдим да су наведене фотографије и видео снимци забележили припадници морнарице - саопштила је портпаролка Пентагона Сју Гаф за „Си-Би-Ес Њуз“.

Она је нагласила да у циљу одржавања безбедност и избегавања откривања информација које би могле бити од користи потенцијалним непријатељима, Министарство одбране не расправља јавно о детаљима својих посматрања или испитивања различитих појава забележених у ваздушном простору, укључујући и ове упаде означене као неидентификоване ваздушне појаве.

Гаф је рекла и да је Министарство одбране основало Радну групу за НЛО која се бави проучавањем видео снимака попут ових и других необјашњивих појава, и да је то тело укључило и ове инциденте у своја текућа испитивања.

У децембру је у Конгресу изгласан закон о финансирању који подразумева и директиву директору Националне обавештајне агенције и Министарству одбране да у наредних шест месеци објави извештај о оваквим појавама.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Filip

17.04.2021. 23:42

Ja mislim da sam ga u zadnje vreme par puta video i to iznad Beograda. Pošto nešto sitno što svetli ide mnogo brzo i samo stane na nebu i ne pomera se i tako stoji na nebu i odjednom nestane. Inače sada bi svi govorili da sam lud i da haluciniram, ali nisam jedini koji je to video.

Zeljko2806

18.04.2021. 01:45

@Filip - Филипе.. Није то никакав нло,већ сателити. Већином разних обавештајних служби. То што видиш да се креће брзо и светли,то је светлост мотора који се пали да би покренуо сателит. Стане када дође до потребне тачке. Некад и даље светли, некад се мотори поново угасе. Све зависи од дужине снимања или надгледања. Нагледао сам их се са својим друговима сваке ведре вечери на Космету, на граници за време рата.