ПРОИРАНСКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Нападнута америчка војна база, међу Американцима има мртвих!

Novosti online

17. 04. 2021. у 00:17

ИРАЧКИ извори, укључујући канал на Телеграму "Sabereen News", известили су о нападу дрона на ваздухопловну базу америчких трупа у западној провинцији Анбар.

ПРОИРАНСКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Нападнута америчка војна база, међу Американцима има мртвих!

Фото: Принтсцреен

На базу Ајн Асад наводно су напале три беспилотне летелице. Беспилотне летелице су гађале касарне америчких трупа, њихов оперативни центар и систем ПВО. Пријављени су губици међу америчким особљем. "Sabereen News" је поделио два плаката којима се слави напад на Ајн Асад.

Један од њих укључује фотографије Абу Махдија ал-Мухандиса, заменика команданта ирачких Јединица народне мобилизације, и Касема Сулејманија, команданта иранских снага "Кудс", које су прошле године убиле САД. Други приказује неколико дронова, сличних иранском Абабил-2, који нападају ваздушну базу.

Иако су о наводном нападу увелико извештавали проирански извори у Ираку, није га потврдила ниједна званична кућа или новинске агенције МСМ.

Ирачко Министарство одбране и Коалиција коју предводе САД још нису коментарисале наводни напад. Ипак, званичник Јединица народне мобилизације, која одржава снажно присуство у Анбару, порекао је да је нападнута ваздухопловна база Ајн Асад.

Наводни напад дроном на ваздухопловну базу Ајн Асад догодио се само два дана након сличног самоубилачког напада на америчку војну инсталацију на међународном аеродрому у Ербилу.

Предстојећих неколико сати вероватно ће се открити више детаља о наводном нападу дрона на ваздухопловну базу Ајн Асад. Проиранске снаге у Ираку, које су окривљене за напад дроновима на Ербил, можда су измислиле нови напад да би застрашиле америчке снаге.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)