САХРАНА ПРИНЦА ФИЛИПА: Објављен детаљан списак - ево ко ће присуствовати последњем опроштају

Novosti online

16. 04. 2021. у 11:32

ПРИНЦ Филип, супруг краљице Елизабете Друге, биће сахрањен у суботу, а сахрани ће, због пандемије, присуствовати свега 30 људи. Испраћају војводе од Единбурга присуствоваће само чланови породице и најближи пријатељи. Сви ће морати да носе маске и држе дистанцу.

САХРАНА ПРИНЦА ФИЛИПА: Објављен детаљан списак - ево ко ће присуствовати последњем опроштају

Фото: АП

Иако на сахрани неће бити много људи, биће испоштована традиција краљевске сахране, а испраћај би требало да буде "одраз Филиповог живота", навели су из Бакингемске палате.

Више од 700 припадника оружаних снага Краљевске морнарице, Краљевских маринаца, Британске војске и Краљевског ваздухопловства пружиће свечану подршку током сахране.

Принчеви Вилијам и Хари ће са оцем Чарлсом и осталим члановима краљевске породице ходати из ковчега, док сама краљица неће учествовати у поворци.

Како је најављено, принц Чарлс и његова сестра Ана ићи ће одмах иза посебног "ленд ровера", којим ће ковчег са телом принца Филипа бити превезен у капелу. Очекује се да ће за ово бити потребно око осам минута.

Њихова браћа, Едвард и Ендру, биће одмах и за њих. Стричеве ће следити Вилијам и Хари, али ће између њих стајати њихов рођак Питер Филипс. Иза њих биће Анин супруг, као и вицеадмирал Тим Лоренс и гроф од Сноудона, преноси Си Ен Ен.

У складу са жељама војводе од Единбурга, неће бити одржана државна сахрана, а донета је одлука и да чланови краљевске породице неће носити војне униформе, већ ће своје медаље и одликовања истаћи на "цивилној одећи".

Након службе ковчег са телом принца биће спуштен у Краљевски трезор испод капеле док ће хор певати државну химну.

Објављен је списак људи који ће присуствовати сахрани: Осим краљице, на испраћај ће доћи принц Чарлс, његова супруга Камила, принц Вилијам и Кејт, принц Хари, војвода од Јорка, принцеза Беатрис, Едоардо Мапели Моци, Принцеза Евгенија, Џек Бруксбанк, гроф и грофица од Весекса, лејди Луиз Винџор, Виконт Северн, краљевска принцеза, вицеадмирал сер Тимоти Лоренс, Питер и Зара Филипс, Мајк Тиндал, гроф од Сноудона, лејди Сара и Данијел Чато, војвода од Глоучестера, војвода од Кента, принцеза Александра, Бернхард - наследни кнез Баден, принц Донат, принц Филип од Хохенлохе-Лангенберга и грофица Моунтбатен од Бурме.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)