"ТЕНК ЈУ, КАМ АГЕН“ – Хенк Азарија се извињава свим Индијцима због Апуа

Novosti online

13. 04. 2021. у 21:18

ГЛУМАЦ Хенк Азарија је недавно гостовао у подкасту Армчер експерт где је дискутовао о бројним темама, а једна од њих је лекција коју је научио од играња ликова у култној америчкој анимираној серији.

ТЕНК ЈУ, КАМ АГЕН“ – Хенк Азарија се извињава свим Индијцима због Апуа

Фото: Принтскрин

Лик Индијца Апуа критикован је већ неко време јер је осмишљен да истиче расне стереотипе, а глас му даје белац. Апу је дугогодишњи члан Симпсонових – Индијац и власник оближње продавнице, познат по свом тврдом изговору енглеског и фрази "Тханк yоу, цоме агаин" (Хвала и дођите поново).

Азарија је водитељима рекао да је посветио време да би утврдио да ли је лик Апуа проблематичан пре него што је одустао од улоге.

Глумац је навео неколико разлога за ту одлуку, између осталих и један од разговора који је на њега оставио дубок утисак.

- Разговарао сам са другарима мог сина јер сам желео да видим њихово мишљење. Један 17-годишњак ми је рекао да никада није гледао Симпсонове, али да зна шта Апу значи. Практично је постао погрдна реч. О њему зна у контексту да су људи из његове земље тако представљени код нас - рекао је Азарија.

Сусрет је јако утицао на Азарију.

- Заиста се извињавам. Важно је да то кажем. Извињавам се за мој удео у његовом обликовању и учествовању у томе. Део мене се осећа као да треба да одем до сваког Индијца и да се лично извињавам. Понекад и то радим - истакао је популарни глумац.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)