ТУРСКА ОСТАЈЕ БЕЗ ДРОНОВА? Канада забранила извоз компоненти за "Бајрактара" због рата на Кавказу

Танјуг

12. 04. 2021. у 22:17

КАНАДА је данас забранила извоз дронова у Турску након што је закључила да су ову опрему користиле азербејџанске снаге које се боре против Јерменије у региону Нагорно-Карабаха, изјавио је министар спољних послова Марк Гарно.

ТУРСКА ОСТАЈЕ БЕЗ ДРОНОВА? Канада забранила извоз компоненти за Бајрактара због рата на Кавказу

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

Ројтерс преноси да је Гарно изјавио како оваква употреба није у складу с канадском спољном политиком, као ни уверавањима које је раније дала Турска и додао да је током дана изразио забринутост у разговору са турским министром спољних послова Мевлутом Чавушоглуом.

Агенција наводи да је Отава суспендовала дозволе прошлог октобра како би могла да размотри тврдње да су азербејџански дронови коришћени у сукобу били опремљени системима за снимање и циљање које је направила канадска филијала компаније "Л3Харрис Технологиес".

Ројтерс преноси да се поводом одлуке Отаве раније данас огласило и турско министарство спољних послова које је потврдило да је Чавушоглу позвао Канаду да преиспита ограничења за своју одбрамбену индустрију и да је изразио забринутост због става ове земље када је у питању извоз у Турску.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)