ТРИ СЦЕНАРИЈА РАТА РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ: Бивши израелски обавештајац о могућем сукобу - све опције воде ка једном исходу

Novosti online

11. 04. 2021. у 15:34

БИВШИ израелски обавештајац и политиколог Јаков Кедми рекао је у интервјуу за Украина.ру да ће Кијев, ако започне рат у Донбасу, то бити последњи рат за украјинско руководство.

ТРИ СЦЕНАРИЈА РАТА РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ: Бивши израелски обавештајац о могућем сукобу - све опције воде ка једном исходу

Фото: ЕПА/Принтсцреен

Не само земље НАТО-а, већ и сами Украјинци неће се борити за Украјину, јер више од половине становништва земље не подржава оно што се дешава, сматра он.

Кедми тренутну америчку помоћ Украјини сматра симболичном. Куповина противтенковског оружја и дронова не мења суштински ситуацију. Стога је Зеленски приморан да се активније користи пропагандом.

- Продаје свом народу лаж да ће их сутра НАТО прихватити и коначно удовољити њиховим молбама да се Украјина придружи НАТО-у и да ће са Украјином све бита у реду! - каже политиколог.

Кедми је такође изложио три сценарија за ток могућег рата у Донбасу. Прва - најневероватнија - да украјинска војска пређе у офанзиву. Владимир Путин је већ изјавио да Русија неће дозволити да Донбас „падне“.

- Покушај започињања непријатељстава може довести у питање постојање државе Украјина - каже стручњак.

- Друга опција је да ДПР и ЛПР одбију напад и пређу у офанзиву. То може да се претвори у пешачење до Одесе и Дњестра.

Трећа опција: започиње сукоб, корпус се креће, а Украјина почиње да користи ракете и авионе. Све је исто, само много брже, јер се то у Русији неће толерисати - додао је Кедми.

Сматра да све три опције имају један резултат: крај рата у регионима Дњепра и Дњестра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miki Zg

11.04.2021. 16:10

Vidite sve tri opcije su u igri sada jer SAD-e gura Ukrajinu u rat s Rusijom ,a ne u pregovore .Pozadina je završetak plinovoda Sjeverni tok 2 ,jer ako bude rata Zapad uvodi nove i nove sankcije Moskvi i nema ništa od toka .Ameri prodaju svoj skuplji plin iz škriljevaca svojim vjernim EU slugama ,a što će izginuti Ukrajinci ,koga to briga !