ОНА ЈЕ НАЈМЛАЂА МИЛИЈАРДЕРКА КОЈА ЈЕ САМА ЗАРАДИЛА СВОЈ НОВАЦ: Фирму је основала после тужбе и сексуалног злостављања (ВИДЕО)

Novosti online

11. 04. 2021. у 15:14

НАКОН што је њена компанија Бамбл недавно изашла на берзу, богатство Витни Вулф Херд премашило је милијарду долара.

ОНА ЈЕ НАЈМЛАЂА МИЛИЈАРДЕРКА КОЈА ЈЕ САМА ЗАРАДИЛА СВОЈ НОВАЦ: Фирму је основала после тужбе и сексуалног злостављања (ВИДЕО)

Фото: Printscreen

Магазин Форбс недавно је објавио своју годишњу листу милијардера на којој се налази више од 2770 особа, од чега је њих скоро 500 први пут ушло у овај ексклузиван клуб.

Вероватно најзанимљивија особа на том попису нових милијардера је Витни Вулф Херд чије се богатство повећало након што је почетком године компанија коју је основала, Бамбле, изашла на берзу.

Медији наглашавају како је она најмлађа жена која је сама зарадила милијарду долара, односно новац није добила од наследства или на пример после развода.

Прича Вилфни Вулг Херд је прилично необична и укључује оптужбе за сексуално злостављање и тужбе из времена док је радила у Тиндеру, а управо јој је то (негативно) искуство помогло да направи своју апликацију за упознавање Бамбле.

Такође, за разлику од већине бизнисмена и колега на руководећим местима који живе за посао, она изузетно цени своје приватно време које проводи са породицом и шокирала је многе када је у једном интервјуу рекла да воли да узме слободно поподне.

Волф Херд је удата за Мајкла Херда, нафташког наследника, којег је упознала на скијању у Аспену 2013. Венчали су се четири године касније, а 2019. продали су Мајклово породично имање у Тексасу за 28,5 милиона долара. Пар има једно дете.

И пре оснивања Бамбла Вулф Херд је имала велико искуство са апликацијама за упознавање и била је део екипе која је основала Тиндер.

Компанију је напустила након неслагања са осталим директорима компаније (са једним је била и у вези) па је подигла и тужбу за сексуално узнемиравање.

Иако је компанија која управља Тиндером, Меч груп демантовала њене оптужбе, ипак јој је платила око милион долара за нагодбу. Такође, тада је била и на мети онлајн злостављача због којих је морала да угаси свој профил на Твитеру.

Како је на својој кожи осетила злостављање - негативних искустава имала је и као тинејџерка, одлучила је да покрене апликацију у којој ће сву контролу имати искључиво жене па у Бамблеу само оне могу да започму разговор са другим особама.

Компанију је покренула уз помоћ руског инвеститора Андреја Адрева који је још раније основао друштвену мрежу Баду али је пре две године продао своје уделе у обе компаније.

Удео Вулф Херд у Бамблеу  износи 11,6 посто па је, након изласка компаније на берзу, њено богатство процењено на око 1,3 милијарди долара. Такође, и она има удео у Бадуу, а те две апликације заједно имају око 40 милиона корисника, од којих 2,5 милиона плаћају претплату.

Она је једна од 328 жена које се налазе на Форбсовој листи милијардера, што је повећање у односу на прошлу годину када их је на попису било 241, а три најбогатије жене на свиту су Франсоаз Бетенкур Мејерс чији је деда оснивач Л'Ореала, Алис Валтон, наследница оснивача Валмарта и бивша жена Џефа Безиса, Мекензи Скот.

(Зимо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)