ВЕЛИКА ИСПОРУКА СЛЕТЕЛА У СИРИЈУ: Амерички хеликоптери стигли из Ирака претоварени, паклени план се остварује

Novosti online

11. 04. 2021. у 12:49

АМЕРИЧКИ војни хеликоптери превозили су логистику и оружје из Ирака на североисток Сирије, јавила је Сиријска арапска новинска агенција 10. априла.

ВЕЛИКА ИСПОРУКА СЛЕТЕЛА У СИРИЈУ: Амерички хеликоптери стигли из Ирака претоварени, паклени план се остварује

Фото: ЕПА

- Хеликоптери америчких окупационих снага који су долетали из Ирака превозили су контејнере који садрже логистички материјал, оружје, муницију и медицински материјал до своје базе у граду ал-Шадади у јужној покрајини ал-Хасака - рекао је локални извор за државну новинску агенцију.

Према извору, контејнери су касније пребачени у одређеним камионима у "посебна складишта" у бази због јаких обезбеђења.

Упркос званичном порицању, САД појачавају своје војно присуство на североистоку Сирије од почетка ове године, без давања било каквих објашњења.

Изграђено је аеродромско подручје у подручју нафтних поља ал-Омар на југоистоку Деир ез-Зора. Велика база такође се гради на североистоку ал-Хасаке, у близини границе са Ираком и Турском. Штавише, недавни извештаји откривају да су САД у региону распоредиле ракетне бацаче, врло вероватно системе ПВО.

Број америчких снага у Сирији је наводно 900. Међутим, стварни број може бити много већи. Званичници у Вашингтону су у прошлости лагали о стварном броју војника у Сирији.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)