ПАШИЊАН ТРИ И ПО САТА БИО КОД ПУТИНА: Главна тема реформа оружаних снага Јерменије

Новости онлине

07. 04. 2021. у 22:10

ПРЕМИЈЕР Јерменије Никол Пашињан изјавио је да је састанак са председником Русије Владимиром Путином у Москви био врло ефикасан.

ПАШИЊАН ТРИ И ПО САТА БИО КОД ПУТИНА: Главна тема реформа оружаних снага Јерменије

Фото: ЕПА

- Три и по сата смо разговарали о свим питањима и детаљима са дневног реда. Презадовољан сам резултатима састанка. Био је врло ефикасан. Могу да кажем да су са председником Русије успостављени врло отворени односи, а нарочито су последњих месеци ови односи по својој природи постали непосреднији - рекао је Пашињан током састанка са представницима Удружења јерменских адвоката у Москви.

Према његовим речима, након разговора са руским лидером нису потписани никакви документи.

- Али, разговарали смо о великом броју докумената, укључујући даљу реализацију претходно потписаних докумената у области безбедности - прецизирао је Пашињан.

Он је подсетио да се споразуми у овој области и данас спроводе, а посебно они који се односе на јерменско-руску заједничку групу снага и јединствени регионални систем ПВО.

- Разматрали смо конкретне планове и механизме за спровођење одредби споразума у ​​новонасталој ситуацији - додао је премијер.

Пашињан је подсетио да је најважније питање за земљу реформа оружаних снага и да земља спроводи ову реформу уз помоћ руских колега.

Такође је навео да су разматрана и питања везана за повратак заробљеника и регионалне комуникације.  

Према његовим речима, дневни ред састанка био је врло широк, разматрана су билатерална и регионална питања и питања међународних односа.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)