СТРАХ ОД УСКРСА: Влада Шпаније уводи строге мере - социјални контакти били знатно повећани

Танјуг

07. 04. 2021. у 17:44

ВЛАСТИ у неколико шпанских региона увеле су данас строге епидемиолошке мере против Ковид-19 како би зауставиле све већу стопу нових инфекција и спречиле да се развију у четврти талас заразе.

СТРАХ ОД УСКРСА: Влада Шпаније уводи строге мере - социјални контакти били знатно повећани

Фото: Танјуг/АП

Ројтерс преноси да је у протеклих 14 дана стопа заражавања у Шпанији порасла на 165 случајева на 100.000 људи, у поређењу са 128 случајева средином марта, али је и даље знатно испод врхунца од 900 случајева забележених крајем јануара.

Агенција наводи да су због забринутости да би повећани социјални контакти током недавних Ускршњих празника могли повећати број случајева, власти Каталоније најавиле да ће поново увести забрану становницима да путују изван матичног региона.

То ограничење било је укинуто последњих недеља како би се члановима домаћинства омогућило слободно кретање унутар Каталоније, али ће поново важити од петка, пошто је овај регион са јучерашњим подацима имао инциденцију од 203 случаја на 100.000 људи.

Ројтерс преноси да су и власти Баскије зауставиле сва небитна путовања у главни град Виторију и покрајину Алава и ван њих, након што је 14-дневна учесталост заразе премашила 400 случајева на 100.000 људи.

Сличне мере су уведене и за мали град Таразона у региону Арагона, наводи агенција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)