ТРАЖИ ЈАЧАЊЕ РУСКО-ЈЕРМЕНСКЕ ВОЈСКЕ: Огласио се Пашињан након најаве о подношењу оставке

Новости онлине

28. 03. 2021. у 20:50

ПРЕМИЈЕР Јерменије Никол Пашињан је на састанку са становницима јерменске Армавирске области предложио да се размотри јачање Здружених снага војске Русије и Јерменије.

ТРАЖИ ЈАЧАЊЕ РУСКО-ЈЕРМЕНСКЕ ВОЈСКЕ: Огласио се Пашињан након најаве о подношењу оставке

Фото: Кремлин.ру/Архива Новости

- За нас је приоритет питање безбедности. Требало би да пронађемо нове формуле за супротстављање безбедносним претњама. Према мом мишљењу, најважнија формула су заједничке јерменско-руске оружане снаге које већ делују. У предстојећем раду, дискусијама и преговорима би требало да размислимо о јачању снага као најважнијег елемента за осигуравање регионалне безбедности - изјавио је Пашињан.

Међутим, премијер је рекао да то не значи да Јерменија стално треба да се спрема за нове ратове.

- Потребно је да креирамо повољну атмосферу око Јерменије у региону. Како бисмо то учинили, морамо да изменимо свој поглед на регион, а исто то регион мора да уради у погледу Јерменије - додао је.

У складу са руско-јерменским споразумом, потписаним 30. новембра 2016. године, главни задатак Здружене групе оружаних снага двеју земаља је пружање адекватног одговора на оружане нападе (агресију), а такође и на друге изазове и претње који угрожавају безбедност Русије и Јерменије.

Задатак групе је и покривање копненог дела државне границе обе земље у утврђеним границама надлежности, учешће у заштити државне границе Русије и Јерменије у ваздушно-космичком простору и  противваздухопловној обрани трупа изузетно важних објеката обеју држава размештених у региону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)