РУСИ НУДЕ ПОМОЋ ЗА ДЕБЛОКАДУ СУЕЦА: Москва забринута због свега што се дешава у најважнијој воденој артерији

Новости онлине

28. 03. 2021. у 16:50

РУСИЈА је спремна да пружи сву неопходну помоћ Египту како би се деблокирао Суецки канал, рекао је Спутњику руски амбасадор у Каиру Геориј Борисенко.

РУСИ НУДЕ ПОМОЋ ЗА ДЕБЛОКАДУ СУЕЦА: Москва забринута због свега што се дешава у најважнијој воденој артерији

Фото: Maxar Technologies via AP

Према речима шефа руске дипломатскле мисије, у Русији су забринути оним што се дешава у Суецком каналу који је "важна водена артерија за цео свет".

- Надамо се да ће овај проблем бити превазиђен у најскорије време, да ће канал наставити са радом. Природно, спремни смо да пружимо нашим египатским пријатељима сваку могућу помоћ - рекао је амбасадор.

Према речима Борисенка, Египат до сада није тражио помоћ од Русије.

Раније је било саопштено да је огромни теретни брод који се насукао и блокирао саобраћај у Суецком каналу, незнатно ослобођен из блата и померени су му крма и део кормила, али је и даље неизвесно када ће бити деблокиран и враћен у пловни правац канала.

У међувремену, како јављају медији, већ расту цене нафте. Неки оператери намеравају да окрену бродове на југ - ка рту Добре наде, што је много дужа траса и самим тим се очекује раст цена транспорта, што ће повећати цене робе која долази из нпр. Кине у Европу. 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)