(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) СЕЗОНА ЛОВА НА ЏИХАДИСТЕ: Непознати нападачи брутално убили двојицу терориста

Novosti online

26. 03. 2021. у 15:17

КАСНО увече, 25. марта, неидентификовани наоружани мушкарци убили су два милитанта Хајата Тахрира ал Шама (ХТС), повезаног са Ал Каидом, у северозападној сиријској регији Идлиб.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) СЕЗОНА ЛОВА НА ЏИХАДИСТЕ: Непознати нападачи брутално убили двојицу терориста

Фото: Принтскрин

Наоружани људи који су се возили мотором, пуцали су и убили милитанте у близини града Терманин у северозападној покрајини Идлиб. Град се налази између турске границе и области под контролом владе у северном Алепу.

Ниједна група још није преузела одговорност за напад, који је био најновији у низу операција против ХТС-а у Идлибу.

Пре отприлике недељу дана, контролни пункт ХТС-а на северном улазу у центар града Идлиба нашао се на удару. Два милитанта су повређена. Тајанствена група која себе назива "Абдулах Бин Анис Груп“ преузела је одговорност за напад. Идеологија и циљеви групе остају непознатим, преноси South Front.

ХТС је стекао много непријатеља радећи на учвршћивању стиска над Идлибом током последњих неколико година. Терористичка група укључила се у сукобе са другим фракцијама Ал-Каиде, као и са милитантима које подржавају Турци.

Фотографије узнемирујућег садржаја можете погледати ОВДЕ и ОВДЕ.

Недавни напади представљају озбиљан изазов за власти ХТС-а у Идлибу. Упркос строгим мерама групе у региону, напади постају све смелији.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)