КАЗНА ЗА "АУТОСТРАДЕ ИТАЛИЈЕ" : 5.000.000 евра због некоректног пословања!

Танјуг

26. 03. 2021. у 10:34

ИТАЛИЈАНСКА агенција за борбу против монопола и праведну конкуренцију казнила је компанију “Аутостраде Италије” са пет милиона евра због некоректног пословања, пише агенција Анса.

КАЗНА ЗА АУТОСТРАДЕ ИТАЛИЈЕ : 5.000.000 евра због некоректног пословања!

Фото: Pixabay

Наиме контрола у последње две године показала је да је на многим деловима италијанских аутопутева због радова саобраћај успорен, да се возилима ограничава дозвољена брзина, због чега се стварају велике колоне и застоји, а што све заједно изазива незадовољство оних који такве услуге користе и плаћају кроз цестарину.

Упркос проблемима, према оцени Агенције, “Аутостраде Италије” нису ускладиле цену путарине са смањеном ефикасношћу аутопутева за које има концесију о одржавању.

“Аутостраде Италије” су деоничарско друштво које је првобитно формирано као јавни сервис, а од 1999. године је приватизовано и добило је садашњу форму.

Протеклих година било је неколико инцидената који су изазвани, како је утврђено, немаром и неадекватним одржвањем аутопутева и то да би се уштедело, а најпознатији је рушење моста “Моранди” у Ђенови када су погинуле 43 особе.

До трагедије је дошло, јер мост није био одржаван на одговарајући начин, што је директна кривица компаније која је за то била задужена.

Један од деоничара компаније “Аутостраде Италије” је породица Бенетон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)