ДАНАС НА СУДУ УБИЦА КОЈИ ЈЕ УСМРТИО СРБИНА ИЗ КОЛОРАДА: Усамљеник радио у породичном ресторану

Д. Д. С.

25. 03. 2021. у 12:08

ЗА данас је предвиђено прво појављивање пред судом оптуженог за масакр у супермаркету у Колораду, Ахмеда ел Аливија Алисе (21), који је убио Србина Невена Станишића (23) и још девет људи у Боулдеру. Док још нису познати мотиви крвавог пира овог Американца сиријској порекла његова породица га описује као "усамљеника" који је живео у подруму породичне куће, никада није имао девојку. Радио је у породичном ресторану.

ДАНАС НА СУДУ УБИЦА КОЈИ ЈЕ УСМРТИО СРБИНА ИЗ КОЛОРАДА: Усамљеник радио у породичном ресторану

Фото: СПЦ/Твитер

Алисин зет, Усаме Алмуса (30), сведочио је за "Сан" да је брат његове супруге живео у подруму куће породице у Арвади, удаљеном тридесетак километара од места где је спровео масакр, и да никада није имао много пријатеља.

- Сваки пут кад бих посетио породицу своје супруге, увек би седео даље од свих осталих, не говорећи никоме ништа...Био је усамљеник, седео је са стране, а не с нама. Ради са породицом, браћом, у њиховом ресторану. Никада није било девојке и није било много пријатеља - рекао је Алмуса, ожењен Алисином сестром Ајцихом.

Алиса је живео у кући која има седам спаваћих соба и шест купатила. Радио је у породичном ресторану "Султан грил" који је затворено од пуцњаве. Државне и савезне власти САД претресле су кућу у уторак рано ујутро, одмах после масакра. Полиција је саопштила да је Алиса тражо мајку када је ухапшен.

- Има репутацију глупог, а не паметног. Није био као прави муслиман. Не знам какав је био муслиман. Није ишао у џамију у коју идем - рекао је Алмуса за зета.

Алмуса, који са супругом живи у Денверу, рекао је да су их у понедељак позвали из породице после пуцњаве у супермаркету "Кинг супер".

- Не знам шта се догодило са тим момком да га натера на ово. Само не знамо због чега је тако полудео. Волео бих да смо знали - рекао је Алумса.

Према наводима полиције, Алиса је у супермаркет Боулдер стигао око 14.40 у понедељак наоружан полуаутоматском пушком и отворио ватру насумице, испред и унутар продавнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)