ПРИНЦ ХАРИ ИМА НОВИ ПОСАО: Поверена му је врло ретка улога у корпоративном свету

Novosti online

23. 03. 2021. у 16:58

ВИШЕ није "радни" члан краљевске породице, већ принц Хари има нови посао: биће директор у једном стартапу из Силиконске долине.

ПРИНЦ ХАРИ ИМА НОВИ ПОСАО: Поверена му је врло ретка улога у корпоративном свету

Фото АП

 Војвода од Сасекса постаје ЦИО у "БеттерУп Инц", брзорастућој компанији за коучинг и ментално здравље.

У последње време, Хари је своју славу доста користио како би улазио у неке уносне послове, а сада каже да "намерава да помогне стварању утицаја на људске животе". Тако је кратко одговорио у мејлу, када су га питали зашто је одлучио да прихвати овај посао.

- Проактивни тренинг пружа бескрајне могућности за лични развој, повећану свест и свестрани бољи живот- додао је. Очекује се да принц Хари на новој позицији да свој допринос иницијативама, укључујући одлуке о стратегији производа и добротворне прилоге, те да јавно заговара теме везане за ментално здравље.

Како је средња реч у називу функције импакт, односно утицај, сасвим је јасно шта је Харијев нови задатак. Ипак, ова пословна улога је релативно ретка у корпоративном свету, иако је имају неке компаније, као "Сејлсфорс".

Када је реч о новом ангажману британског принца, и супруга Меган Маркл, нису изнети детаљни подаци о самом уговору и евентуалној заради. Зна се да Хари неће шефовати запосленима нити имати директне извештаје, али вероватно ће провести неко време у седишту компаније у Сан Франциску, када то буде безбедно.

Такође, требало би да буде присутан на састанцима и да учествује у догађајима које "Бетер ап ИНЦ" организује.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)