ЧАК 76 УДАРА ЗА 24 САТА: Серија ваздушних удара руских ратних авиона, непријатељ више нема куд!

Novosti online

20. 03. 2021. у 10:57

РАТНИ авиони Руских ваздухопловних снага извели су нову серију ваздушних удара на ћелије ИСИС-а у централном делу Сирије, известила је 19. марта Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

ЧАК 76 УДАРА ЗА 24 САТА: Серија ваздушних удара руских ратних авиона, непријатељ више нема куд!

Фото: Депоситпхотос

Према надзорној групи са седиштем у Лондону, најмање 76 руских ваздушних удара погодило је скровишта и положаје ћелија ИСИС у сиријској пустињи.

- Руски борбени авиони извели су преко 76 удара на положаје ИСИС-а у сиријској пустињи за 24 сата, заједно са операцијама чешљања у пустињама Хама, Хомс, Рака па до административне границе са провинцијом Алеп - наводи СОХР у свом извештају.

- С друге стране, режимске снаге и лојалисти настављају кампању чишћења, тражећи ћелије ИСИС-а у пустињи Ал-Мајадина у Деир ез Зору, други дан заредом, под ваздушном заштитом хеликоптера - наводи извештај СОХР-а.

Недавне операције сиријских владиних снага и руског ваздухопловства у централном региону нанеле су озбиљне губитке ћелијама ИСИС-а. Операције терористичке групе коначно се успоравају.

Заробљени пустињом из свих праваца, терористи имају врло ограничене ресурсе. Међутим, они наводно добијају подршку милитаната које подржавају САД са седиштем у југоисточном подручју Ал-Танфа. Ситуација у централној Сирији полако се побољшава захваљујући напорима владиних снага и Русије. За сада су сви кључни путеви отворени и безбедни.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)