НЕОСВОЈИВА РУСКА ТВРЂАВА: Генерал Балујевски открио шта могу ПВО снаге на Криму

Novosti online

18. 03. 2021. у 19:23

СНАГЕ и средства војне групе на Криму могу да прате и, у случају потребе, пресеку летове бомбардера америчког ваздухопловства Б-52 са територије Украјине, изјавио је бивши начелник Генералштаба Оружаних снага Русије генерал армије Јуриј Балујевски.

НЕОСВОЈИВА РУСКА ТВРЂАВА: Генерал Балујевски открио шта могу ПВО снаге на Криму

Фото: Принтскрин

Говорећи на округлом столу „Историјски значај повратка Крима у родну луку“ Балујевски је подсетио да су недавно боимбардери Б-52 на војним вежбама у ваздушном простору Украјине „одрадили условне нападе нуклеарним оружјем“.

- Могућности трупа и снага на Криму омогућавају анализу, праћење и спровођење прелиминарних дејстава за контролу, посматрање и спречавање и, ако је потребно, и пресецање тих дејстава - истакао је Балујевски.

Према његовим речима, Крим је контрола надводне, подводне и ваздушне ситуације.

- То је и контрола приступа страних бродова и пловила у Азовско море. То је уједно и очување нашег најкраћег морског пута за руску морнарицу до стратешки важног региона – Средоземног мора - додао је Балујевски.

Осим тога, како је рекао, то је „повећање трошкова нашег потенцијалног противника за побољшање војне инфраструктуре на југозападним границама Русије“.

- Крим је за нас одскочна даска за одбрану јужних граница. То нам дефинитивно омогућава да побољшамо своју одбрамбену инфраструктуру у том правцу - закључио је бивши начелник Генералштаба.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)