"ИСТОРИЈСКИ ДАН ЗА ВЕЛИКУ, ОГРОМНУ РУСИЈУ!" Путин честитао годишњицу присаједињења Криму

Новости онлине

18. 03. 2021. у 12:41

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин честитао је Кримљанима седму годишњицу присаједињења Русији. Тај датум је, без преувеличавања, историјски, рекао је Путин.

ИСТОРИЈСКИ ДАН ЗА ВЕЛИКУ, ОГРОМНУ РУСИЈУ! Путин честитао годишњицу присаједињења Криму

Фото: ЕПА

- Честитам вам седму годишњицу присаједињења Крима и Севастопоља Русији. То је празник за све нас, за читаву нашу земљу – велику, огромну Русију - рекао је Путин.

Рад на развоју Крима одвија се непрекидно и на системском нивоу, али још много тога треба урадити, поручује председник Русије.

- Предстоји нам да урадимо још доста тога. Знате и сами колико тога још треба изградити, обновити, довести у ред, колико се проблема накупило за претходних неколико деценија - рекао је руски председник у он-лајн обраћању грађанима Крима и Севастопоља.

Он је додао да се велика средства улажу у привреду, социјалну сферу, транспортну инфраструктуру, а посебна пажња се поклања очувању културног наслеђа и споменика.

Руски председник је додао да деценијама у Крим није улагано, да су средства и ресурсе само извлачили. Дошло је време да се надокнади пропуштено, додао је Путин.

Подсетимо, Крим је ушао у састав Русије у марту 2014. године, након референдума одржаног после државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто гласача Севастопоља. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је затворено.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)