ПРВИ КОРАК КА УНИЈИ РУСИЈЕ И БЕЛОРУСИЈЕ? Ствара се заједнички центар за борбену обуку

Новости онлине

16. 03. 2021. у 09:20

БЕЛОРУСИЈА планира да заједно са руском страном на својој територији отвори центар за заједничку борбену обуку ваздухопловних снага и снага за противваздушну одбрану, саопштила је прес служба белоруског Министарства одбране.

ПРВИ КОРАК КА УНИЈИ РУСИЈЕ И БЕЛОРУСИЈЕ? Ствара се заједнички центар за борбену обуку

Фото: Кремлин.ру

Министарство одбране је на свом каналу на Телеграму навело да ће у бази центра бити организована заједничка припрема посада авиона Су-30СМ, обука белоруских стручњака за рад на савременим противваздушним ракетним системима у служби Оружаних снага Руске Федерације, као и заједничко извршавање борбених задатака.

- Рад центра ће омогућити да се значајно повећа ниво обучености стручњака и припреме јединица Ваздухопловних снага и снага ПВО Републике Белорусије, као и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације и ојача практична компонента развоја Јединственог регионалног система ПВО Савезне државе - истиче се у саопштењу.

Министарство је подсетило да су 5. марта у Москви министри одбране две државе Виктор Хрењин и Сергеј Шојгу разговарали о реализацији активности програма стратешког партнерства Белорусије и Русије за 2021-2025. и дошли до заједничког мишљења о потреби формирања три центра за за заједничку борбену обуку.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)