УПОЗОРЕЊЕ РУСКОГ НАУЧНИКА: Чак 20 одсто опорављених има недовољно антитела

Танјуг

13. 03. 2021. у 23:10

ДИРЕКТОР руског Националног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију "Гамалеја" Александар Гинсбург изјавио је да око 20 људи који су преболели ковид19 има недовољан ниво антитела.

УПОЗОРЕЊЕ РУСКОГ НАУЧНИКА: Чак 20 одсто опорављених има недовољно антитела

Фото: Депоситпхотос

"Према тренутној статистици коју су прикупиле наше кинеске колеге на основу прилично репрезентативног узорка, до 20 одсто опорављених пацијената нема довољан ниво антитела. То је прилично велики број људи," рекао је Гинсбург за Јутјуб канал "Соловјев лајв".

Како преноси ТАСС, он је нагласио да је доказано да је имунизација пресудна против Ковид-19 и да би људи требало да се вакцинишу ако имају низак ниво заштитних антитела.

Директор института "Гамалеја" је поновио да према истраживању фазе 3 на више од 30 000 добровољаца, њихова вакцина Спутњик В може заштитити од инфекција коронавирусом у 91,6 одсто случајева, а да у 100 одсто случајева штити од хоспитализације, или другим речима од тешког облика болести и да је зато вакцинација неопходна.

ТАСС преноси да је према подацима руског кризног центра за борбу против Ковид19 укупно 4.380.525 случајева заражавања потврђено у земљи, 3.985.897 пацијената се опоравило од ове болести, а званично је регистровано 90.695 смртних случајева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)