МОЖЕ ДА ПРЕНЕСЕ ДВЕ ТОНЕ ДРОГЕ: Шпанска полиција открила нарко-подморницу домаће радиности, ево како изгледа (ФОТО)

tanjug

12. 03. 2021. у 23:17

ШПАНСКА полиција објавила је данас да је запленила нарко-подморницу домаће радиности која је могла да превози преко две тоне терета.

МОЖЕ ДА ПРЕНЕСЕ ДВЕ ТОНЕ ДРОГЕ: Шпанска полиција открила нарко-подморницу домаће радиности, ево како изгледа (ФОТО)

Depositphotos

Полиција је прошлог месеца наишла на подморницу дугачку девет метара у изградњу у Малаги, на југу Шпаније, током шире међународне акције против дроге у којој је учествовало још пет земаља и Европол, преноси АП.

Полупотопна подморница ширине три метра израђена је од фибергласа и шперплоча причвршћених за структурни оквир, има три отвора на једној страни и обојена је у светлоплаву боју. Има два мотора од 200 коњских снага.

Рафаел Перез, шеф шпанске полиције, рекао је да подморница никада није испловила.

- „Мислимо да је требало да оде на пучину како би се састала са матичним бродом да преузме дрогу“, вероватно кокаин, пре повратка у Шпанију - рекао је Перез новинарима.

- „То је попут санте леда. У пракси готово све то иде под воду осим врха, што је једини део који би се могао видети са другог брода или хеликоптера - рекао је Перез.

Слична пловила за шверц дроге у прошлости су откривена у Атлантском океану, посебно у близини Централне и Јужне Америке, наводи АП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)