ПЕНТАГОН ОДОБРИО: Национална гарда ће још два месеца чувати Капитол

Танјуг

10. 03. 2021. у 09:28

ПЕНТАГОН је одобрио захтев за задржавање око 2.300 војника Националне гарде у Вашингтону, што је око половине тренутно распоређених снага, како би помогао у заштити америчког Капитола у наредна два месеца, преноси Ројтерс.

ПЕНТАГОН ОДОБРИО: Национална гарда ће још два месеца чувати Капитол

Фото: Депоситпхотос

Агенција наводи да је Пентагон саопштио да ће током следећа два месеца сарађивати са полицијом Капитола, која је поднела захтев, како би се наставило даље смањивање присуства трупа у мери у којој то услови буду дозвољавали.

У извештају Пентагона који је објављен у понедељак препоручено је коришћење мобилне ограде за заштиту Капитола и препоручено формирање снага за брзо реаговање у Вашингтону, док је полиција Капитола оцењена као лоше припремљена за евентуални напад на ту установу.

Неки амерички званичници министарства одбране, под условом анонимности рекли су Ројтерсу да не знају за такве обавештајне податаке који захтевају даље велико војно присуство око Капитола.

Агенција наводи да су од јануарског напада присталица тадашњег председника Доналда Трампа на седиште америчког Конгреса, трупе Националне гарде послате на терен и да су постављене високе ограде како би се проширио безбедносни опсег.

Савезно тужилаштво САД оптужило је више од 300 људи за умешаност у напад 6. јануара који је довео до пет смртних случајева, укључујући и смрт једног полицајца, преноси Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)