РЕВАКЦИНИСАНИ МОГУ БЕЗ МАСКИ: Амерички ЦДЦ одобрио окупљања оних који су примили и другу дозу

Танјуг

08. 03. 2021. у 18:48

АМЕРИЧКИ Центри за контролу болести (ЦДЦ) саопштили су данас да ревакцинисани људи могу да се окупљају без маски, али да би и даље требало да покрију лице у јавности.

РЕВАКЦИНИСАНИ МОГУ БЕЗ МАСКИ: Амерички ЦДЦ одобрио окупљања оних који су примили и другу дозу

Фото: Depositphotos

Дуго очекиване смернице ЦДЦ-а започињу процес информисања Американаца, жељних да сазнају како ће нација почети да се враћа у нормалу са растом броја вакцинисаних, наводи АП.

Према смерницама, ревакцинисани људи могу се окупљати у групе без маски и држања дистанце. Такође могу да се састају на исти начин са људима за које се сматра да имају мали ризик од тешког облика болести, на пример у случају вакцинисаних бака и дека у посети здравом детету и унуцима.

До сада је 58,9 милиона Американаца примило најмање једну дозу вакцине против ковид-19, укључујући око 30,7 милиона људи који су и ревакцинисани, наводи ЦДЦ.

Савети ЦДЦ-а усмерени су на Американце који су у потпуности вакцинисани, односно на оне код којих су прошле најмање две недеље откако су примили другу дозу вакцина Фајер-БиоНТек или Модерна и оне код којих су прошле најмање две недеље од примања дозе једнократне вакцине Џонсон & Џонсон, пише Њујорк Тајмс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)