ХЕЛИКОПТЕРИ, НОЋНИ МАРШЕВИ, ИСКАКАЊА ИЗ АВИОНА: Маневри руских и белоруских јединица са више од 200 јединица технике

Б. Влаховић - Стални дописник из Москве

07. 03. 2021. у 12:45

ХЕЛИКОПТЕРИ, НОЋНИ МАРШЕВИ, ИСКАКАЊА ИЗ АВИОНА: Маневри руских и белоруских јединица са више од 200 јединица технике

Фото: Архива

РУСКА и белоруска војска ће од деветог до 20. марта провести заједничке вежбе, потврдили су у Министарству одбране РФ.

Маневри ће се одржати на руском полигону Поливно у Уљановској области, а у њима ће учествовати ваздушно-десантне снаге Русије и Снаге за специјалне опреације оружаних снага Белорусије. Вежбама ће руководиотити командант Уљановског одељења гардијских десантних јединица пуковник Владимир Селивестров.

У тим вежбама ће учествовати више од 400 руских и 80 белоруских војника и око сто јединица технике, као и два ударна хеликоптера МИ-24 и шест транспортних хеликоптера МИ-8АМТШ.

Паралелно ће се у Белорусији на полигону Осиповички од 15 до 27 марта одржати тактичке вежбе. Десантне јединице ће тамо имати усиљени марш и вежбаће дању и ноћу. У њима ће учествовати више од 400 белоруских војника и око 90 руских. Они ће користити сто јединица различите технике.

Фото: Принтскрин

УПОЗОРЕЊЕ ПОЉСКОГ ГЕНЕРАЛА

Бивши командант копнених јединица Пољске генерал Валдемар Скишпчак написао је текст за издање ,,Дефенс 24,, у коме је изнео један од могућих сценарија у случају да дође до сукоба руских и НАТО снага у Калињнградској области. Руска шеста армија би заједно са својом балтичком флотом освојила балтичке земље за два до четири дана па зато и не треба прецењивати важност Суваљског коридора који би спојио границе Пољске и Литваније јер он има само тактички значај...

Фото: Принтсцреен

Пољски генерал за разлику од неких западних аналитичара трезвено упозорава да би руска армија лако и брзо освојила три бивше совјетске прибалтичке републике Литванију, Летонију и Естонију.

-Калињинградска област су ,,врата,, која Русији омогућава излазак на Балтичко море и на пољску границу. То је пут ка западној и централној Европи. У Калињинградској области су концентрисане главне снаге руске балтичке флоте. Зато је неразумна концепција јачања армија балтичких земаља јер Русија има велику војну премоћ, објашњава пољски генерал Валдемар Скишпчак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)